میکروفون نواری
0 (0)

معرفی میکروفون نواری

میکروفون نواری از یک نوار که در داخل یک میدان مغناطیسی دائم به‌طور آزاد می‌تواند حرکت کند تشکیل شده‌است.

شناخت میکروفن ها در موضوعات صدابرداری و میکس و مستر بسیار اهمیت دارد.

طرز کار آن مثل میکروفون الکترودینامیکی است فقط به‌جای سیم‌پیچ از یک نوار استفاده‌شده است و میکروفون بعلت سبکی ممبران یا دیافراگم باند فرکانس خوب و حساسیت زیاد دارد و در موسیقی می‌توان از آن استفاده کرد. ولی راندمان آن کم است.

در میکروفن نواری فشار صوت در دو طرف ممبران با فازهای مختلف برخورد می‌کنند. بنابراین اشکالی در پهنای باند فرکانسی آن به وجود می‌آید. همان‌طور که می‌دانیم اختلاف فاز به ابعاد نوار و طول‌موج بستگی دارد. بدین‌معنی که در طول موج‌های بلند ابعاد ممبران قابل صرف‌نظر کردن است درصورتی‌که در موج‌های کوتاه ابعاد ممبران نسبت‌به طول‌موج قابل‌چشم‌پوشی نیست. بنابراین پهنای باند فرکانس بطور یکنواخت عمل نکرده و در فرکانس‌های بالا دچار افت می‌شود. دراین‌صورت ضریب الاستیسیته یا انعطاف را کاهش می‌دهد و تا حدود 10 کیلوهرتز پهنای باند ادامه دارد. البته در فرکانس‌های پایین پاسخ فرکانسی حالت خطی را حفظ می‌کند .

همچنین ببینید >> قیمت میکس و مستر

یک نوع دیگر میکروفن میکروفن نواری طراحی‌شده است که به وسیله تغییراتی پهنای باند آن را افزایش داده‌اند.

ساختار داخلی انواع میکروفن نواری ribon microphon

همچنین ببینید >> استودیو صدابرداری و ضبط صدا در مطهری تخت طاووس

به وسیله قرار دادن موادی مانع ورود صدا به پشت ممبران می‌شوند. درضمن به وسیله تعبیه سوراخ فضای پشت ممبران را به خارج متصل کرده و با فیدبک (بازگشت صدا به پشت) صدا را با اختلاف فاز لازم به فضای پشت ممبران برگشت می‌دهند. به‌طوری‌که فشار صوت در هر دو طرف ممبران بطور هم‌فاز عمل می‌کند.

در این حالت چون مسئله اختلاف وجود ندارد می‌توان پاسخ فرکانسی خطی 20هرتز تا 20کیلوهرتز را از میکروفون انتظار داشت.

امپدانس این نوع میکروفون خیلی ناچیز است. بنابراین قرار دادن ترانسفورماتور الزامی است از این میکروفون قبل‌از میکروفون خازنی برای ضبط ارکستر استفاده می‌شد.

همچنین ببینید >> استودیو صدابرداری و ضبط صدا در مجیدیه شمالی و جنوبی

مهم! برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید
[کل: 0 میانگین: 0]